SOPHIE LIES – ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

Buy

HOURS & DATES

Κυριακή 16 Ιουλίου

PLACE

Roof Stage

TICKET PRICE

Γενική είσοδος : 12 ευρώ

* Τα εισιτήρια δεν περιλαμβάνουν ποτό

SHARE THE LOVE

SOPHIE LIES & ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

“ΜΟΝΤΑ”

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

GAZARTE | ROOF STAGE

 

“ΜΟΝΤΑ”

*Λεξικό της slang / λήμμα: μ ό ν τ α

1. Μόντα Από το αγγλικό mod, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί σύντμηση της λέξης modification και αναφέρεται στην διά χειρός τροποποίηση μίας συσκευής για να κάνει κάτι παραπάνω (ή κάτι διαφορετικό) από αυτό είχε κατά νου ο κατασκευαστής.

2. Μόντα

Εκ του ρήματος μοντάρω. Πράξη η οποία σε βγάζει από μπελάδες, εξασφαλίζει λούφα, φορτώνει το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Συντάσσεται με ρήματα τύπου βρίσκω, κάνω κτλ.

3. Μόντα

Κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι κυρίως όταν δεν περνάς καλά σε ένα μπαρ (έφαγες μόντα ή αλλιώς ήττα). Το μαγαζί αυτό χαρακτηρίζεται ως μοντάδικο.

 

Η Sophie lies και ο Σταύρος Τσαντές εκτός από την πολύχρονη φιλία τους είναι και πολύ καλοί συνεργάτες. Προτιμούν να προσδιορίζονται ως προς το τι κάνουν και όχι το τι είναι. «Τι κάνετε;» ερωτήθηκαν. «Είμαστε καλά», απαντούν «και την Κυριακή στις 16 Ιουλίου θα σας παρουσιάσουμε στην ταράτσα του Gazarte τη Μόντα που κάναμε από κοινού».

 

Sophie lies

Η Σόφι (Μαρία Σαχπασίδη) γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά µεγάλωσε στο Πέραµα, µια συνοικία του Πειραιά.

Τον Οκτώβρη του 2020 κυκλοφόρησε διαδικτυακά και ανεξάρτητα τον πρώτο της προσωπικό δίσκο µε τίτλο Μια Πέτρα Σαν Σπίτι. Εκεί συγκέντρωσε κάποια από τα ελληνόφωνα τραγούδια που είχε γράψει τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε αυτά τα τραγούδια-ιστορίες προσπαθεί να µοιραστεί όσα αισθάνεται και καταλαβαίνει για τον κόσµο, τους ανθρώπους και την εαυτή της.

Παραγωγικά, τον πρώτο δίσκο επιµελήθηκε και ηχογράφησε ο Παντελής Νικηφόρος. Οι µουσικοί συνοδοιπόροι της Σόφι είναι ο Στέφανος Μουρούτσος, o Ορέστης Πετράκης, ο Χάρης Παρασκευάς και ο Αλέξανδρος Λαδιανός. Ο σχεδιασµός και η δηµιουργία εξωφύλλων και αφισών είναι της Κατερίνας Παπασηφάκη.


Στην µέχρι τώρα πορεία της έχει συνεργαστεί δισκογραφικά µε σύγχρονους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες (Usurum, Παιδί Τραύµα, Αστρογόνο, Σταύρος Τσαντές) ενώ έχει µοιραστεί τη σκηνή µε: MAZOHA, Danai Nielsen, Nalyssa Green, Παιδί Τραύµα, Δεσποινίς Τρίχρωµη, SWIM, Djingovic, Φώτης Σιώτας, ΧΑΡΑ, Ταφ Λάθος, Λάμδα κ.α.). Έχει συµµετάσχει σε δισκογραφικά αφιερώµατα όπως το «Μετά: Αφιέρωµα στον Μάνο Λοΐζο» – Μinos EMI (2022). Έχει συνθέσει το τραγούδι τίτλων τέλους της ταινίας Afternoon (2021) του Αλέξη Κουκιά-Παντελή καθώς και ολόκληρο το soundtrack της ταινίας Αερολίν (2023) του ίδιου.

 

Σταύρος Τσαντές

Ο Σταύρος Τσαντές, 25 ετών, είναι τραγουδοποιός με όργανο βάσης το μπουζούκι και δυσκολία στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων. Τον Μάρτιο του 2023 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το πρώτο του album με τίτλο Οι παιδικές συνήθειες του πατέρα μου, βασικοί συντελεστές του οποίου υπήρξαν ο Διονύσης Μακρής (ενορχήστρωση) και ο Στέφανος Μουρούτσος (επιμέλεια παραγωγής). Έχει γράψει μουσική και στίχους για τον κινηματογράφο συμμετέχοντας στο soundtrack της ταινίας του Δημήτρη Μπαβέλλα “Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ” (2019). Το καλοκαίρι του 2021 τραγούδησε μαζί με τους Usurum στο τραγούδι της Sophie Lies με τίτλο «Μόντα».

 

**********************************

#OnThePulse #AwakeTheSenses

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Ώρα έναρξης: 21:30

Ticket booking

RELATED EVENTS